Vizit karte - dizajn biznis kartica

Činjenica je da su vaše vizit karte vaš najvažniji marketinški alat.

Ono po čemu će vas vaš novi poslovni partner najpre zapamtiti su vaše vizit karte. Statistike su pokazale, da prilikom poseta izložbama ili sajmovima, poslovni ljudi razmene i do 50 vizit kartica u veoma kratkom roku. Veoma je čest slučaj da se neki potencijalni poslovni partner neće ni sećati od koga je dobio neku vizit karticu, OSIM ako ona ne odudara od ostalih po kvalitetnom grafičkom dizajnu.

Da bi se vaše vizit kartice zapamtile, morate imati dizajn koji se razlikuje od ostalih. Zato vodite računa, da vaš grafički dizajner stvarno kreira originalnu i unikatnu vizit karticu, a ne samo da uzme neki template, za pet minuta stavi vaše podatke, i završio je posao koji jeftino (ili još gore) debelo naplati.

Standardne dimenzije vizit kartica je 9x5 cm, ali i pored malih dimenzija, vodite računa da grafika bude oštra, to znači da vaš dizajner mora pripremiti sliku u rezoluciji bar 300 dpi ili još bolje- da koristi vektorski dizajn, koji se kasnije može uveličati i na veće dimenzije, bez gubitka na kvalitetu.

Ne dozvolite da utisak o vašem preduzeću bude narušen samo zbog naizgled neozbiljnih vizit kartica.